Svinkløv Badehotel

Danmark


ET HISTORISK HOTEL MED NYT DESIGN

Svinkløv Badehotel er dansk kulturhistorie. Hotellet ved Vesterhavet, som brændte ned i 2016, er siden blevet genopført og tilbyder nu et afbræk fra hverdagen blandt rå, sandblæste klitplantager.

På Svinkløv Badehotel er der hverken tv eller wifi. Det er et sted, man tager til, når man skal koble fra og nyde de naturskønne omgivelser — og køkkenchef Kenneth Toft-Hansens lækre menu.

Sammen med sin kone, Louise, har han drevet Svinkløv Badehotel i tykt og tyndt — fra en brand i 2016 og en efterfølgende genopbygning, gennem parrets graviditet og til det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst, Bocuse D’or, som han vandt i 2019. Samme efterår genåbnede et nyt Svinkløv Badehotel til en fuldt booket sæson.

Den nye indretning er præget af en hvid, grå og lyseblå farvepalet med elegante træpaneler. Louise Toft-Hansen og designeren Chris Liljenberg Halstrøm samarbejdede om at ramme en uhøjtidelig, simpel og nordisk stemning, der ærer mindet om det oprindelige Svinkløv Badehotel før branden.

Deres tilgang var ‘less is more’, ikke mindst så den omkringliggende natur kan få lov at træde frem og blive en del af oplevelsen på stedet. De før meget lyse farver er blevet nedtonet, mens bordene er beklædt i hvide duge og pyntet med friskplukkede blomster fra klitterne. Omkring dem står Skagerak-kollektionens Vester-stol, der er specialdesignet til hotellet af Chris Liljenberg Halstrøm.

Vester-stolens design


Halstrøm blev bedt om at udvikle en stol, der indkapsler Svinkløv Badehotel og på én og samme tid er formel, men uhøjtidelig. Designeren gik til opgaven med lige dele ærefrygt og engagement, og resultatet blev en smuk, behagelig og yderst velproportioneret stol, som man har lyst til at blive siddende i længe. Med gyldent egetræ og detaljer i messing fremstår stolen som en moderne fortolkning af klassisk skandinavisk møbeldesign – karakteristisk, men underspillet.

“Når man designer en spisebordsstol til en restaurant, skal man tænke både rytme og antal, for man bemærker stolen som del af en større enhed. Jeg har brugt meget tid og energi på selve stoleryggen, fordi det er den del, man ser. Jeg har til en vis grad forsøgt at tilføre designet ekstra funktionalitet. For eksempel løber benene op til ryglænet og slutter som en lille krog, som man kan hænge tasken på, mens messingstangen, der løber på tværs, fungerer som et håndtag til at trække stolen ud,” forklarer Halstrøm.

Simpel komfort


Hotellets 36 værelser følger et minimalistisk tema, der er styret af ét spørgsmål: Hvad har man brug for? En seng, en lampe og et sted til at hænge sit tøj. I modsætning til den oprindelig bygning har alle værelser nu private badeværelser. Svinkløv Badehotel er fortsat designet som en sommerdestination uden ekstra isolering, og der holdes stadig kun åben seks måneder om året.

“Det var et bevidst valg,” forklarer Louise Toft-Hansen.

“Vi har allesammen brug for en pause efter en hel sæson med lange dage og mange gæster. Vi har brug for tid til familien, og bygningen har brug for at blive vedligeholdt – både indenfor og udenfor.”

Udenfor står Selandia-seriens bord og stole med udsigt til havet. Møblerne har været en del af Svinkløv Badehotels udendørsmøbler i årevis, og da stedet brændte ned, blev flere af dem reddet og siden restaureret. De fik nogle skrammer, men de står der stadig – som en historisk reminder.

Svinkløv Badehotel er bevis på, at kvalitet er vigtigt – på alle niveauer. Hotellet ved kysten minder om, hvor vigtigt det er at koble fra og slappe af i naturen og nyde de simple ting i livet – havet, solen, god mad og mennesker, du holder af.

Svinkløv Badehotel er bevis på, at kvalitet er vigtigt – på alle niveauer. Hotellet ved kysten minder om, hvor vigtigt det er at koble fra og slappe af i naturen og nyde de simple ting i livet – havet, solen, god mad og mennesker, du holder af.